Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ "ΦΥΛΗ ΕΞ΄ΑΙΜΑΤΟΣ"


17.11.09
Τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος της Φοιτητικής Ομάδας προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας "Φυλή εξ' αίματος", κα Μαίρη Καραθανάση, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες του φορέα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Γιάννα Κεφαλογιάννη – Μπιρλιράκη.

Η Φοιτητική Ομάδα προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας "Φυλή εξ' αίματος", που ιδρύθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης το Σεπτέμβριο του 2009 έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την φοιτητική κοινότητα αλλά και την κοινωνία του Ρεθύμνου για το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, μια πράξη ανθρωπισμού και αλτρουισμού, μια υπέρτατη προσφορά στο συνάνθρωπο.

Στους δύο μόλις μήνες λειτουργίας της η φοιτητική ομάδα "Φυλή εξ' αίματος" έχει ήδη διενεργήσει τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες, δύο στο Πανεπιστήμιο και μία στο "Σπίτι του Πολιτισμού", οι οποίες ξεχώρισαν για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Στις 24 και 25 Νοεμβρίου η Φοιτητική Ομάδα "Φυλή εξ΄αίματος" έχει προγραμματίσει μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στου Γάλλου (από 10 το πρωί έως τις 4μ.μ.) σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", προκειμένου να ενισχυθεί η αιμοδοσία του "Αγία Σοφία", που καθημερινά πραγματοποιεί μεταγγίσεις αίματος σε 800 περίπου άτομα με μεσογειακή αναιμία ( από βρέφη μέχρι ενήλικες).

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, συνεχάρη την κα Καραθανάση για το έργο και τη δράση της Φοιτητικής Ομάδας "Φυλή εξ' αίματος", τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι που η νεολαία και συγκεκριμένα η φοιτητική κοινότητα του Νομού αναπτύσσει τέτοιες πρωτοβουλίες, που προάγουν τον εθελοντισμό και ευαισθητοποιούν την τοπική κοινωνία για να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Τόνισε δε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου θα στηρίξει το έργο της Φοιτητικής ομάδας και θα βρίσκεται δίπλα της σε κάθε πρωτοβουλία της.


Από το Γραφείο Τύπου ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου