Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Παράδειγμα προς μίμηση οι αιμοδότες φοιτητές του Ρεθύμνου

Οι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ, φαίνεται όμως πως τουλάχιστον στο Ρέθυμνο, υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες που συνειδητά επιλέγουν να συμβάλουν στο να μπορούν αυτές να καλυφθούν. Μέσα από ένα δώρο ζωής, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμά τους πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη την οποία ο καθένας θα έπρεπε να κάνει.

Έτσι, σημαντική ανταπόκριση είχε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Φοιτητική Ομάδα Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Φυλή εξ αίματος», σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνης στις 17 και 18 Μαρτίου. Η αιμοδοσία έγινε στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου και οι φοιτητές έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα προς όλη την τοπική κοινωνία καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να προσφέρουν αίμα.

Συνολικά 90 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν μέσα από αυτήν την προσπάθεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 180 άτομα προσήλθαν θέλοντας να βοηθήσουν αν και για κάποιους αυτό δεν έγινε εφικτό καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις την παρούσα στιγμή.

Από την πλευρά της η «Φυλή εξ αίματος», εμφανίστηκε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι νέα πρόσωπα συμμετείχαν στην αιμοδοσία και υπογραμμίζοντας πως «επιτέλους βλέπουμε πως εφόσον υπάρχει ενημέρωση, υπάρχει και ανταπόκριση και η αιμοδοσία, που είναι ένα δώρο ζωής, σιγά σιγά περνάει στη συνείδηση των φοιτητών και γίνεται μια πράξη αγάπης».

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους δεν παρέλειψαν να τονίσουν πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε το νοσοκομείο Ρεθύμνου, που στήριξε άρτια με προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα μέσα αυτή την αιμοδοσία.

«Την επόμενη φορά περιμένουμε να ενεργοποιηθεί και η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία και να πάρει παράδειγμα από τους φοιτητές της σημείωσε από την πλευρά της το μέλος της ομάδας κ. Κωσταντίνα Βαλμά, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό ο κόσμος να δίνει αίμα γιατί υπάρχουν αρκετές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η «Φυλή εξ αίματος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα άτομα που χρειάζονται την προσφορά των συνανθρώπων τους το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.


Λ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου