Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ανάσα ζωής από τη «φυλή εξ αίματος»


Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει από χθες η «ομάδα προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων φυλή εξ αίματος» σε συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοξενείται στο πανεπιστήμιο Κρήτης και κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα σημειώθηκε πολύ ικανοποιητική συμμετοχή κυρίως από φοιτητές, αλλά και πολίτες του Ρεθύμνου που έσπευσαν να δώσουν αίμα συνεισφέροντας μ’ αυτό τον τρόπο στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί σήμερα στον ίδιο χώρο από το τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και εκτιμάται ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ενισχυθεί με περίπου 130 φιάλες αίματος. Η ομάδα «φυλή εξ αίματος» φρόντισε για την άρτια οργάνωση της αιμοδοσίας, προσφέροντας στους εθελοντές πορτοκαλάδες, γλυκά, αναμνηστικά μπλουζάκια, στυλό, αναπτήρες, ενώ επιβράβευε την πράξη τους χαρίζοντας τους από ένα τριαντάφυλλο.

Ο Άγγελος Τολάκης, μέλος της φοιτητικής ομάδας προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας μίλησε στα «Ρ.Ν.» για το νόημα αυτής της ενέργειας και την ανταπόκριση του κόσμου:

«Την πρώτη ημέρα ήρθαν κυρίως φοιτητές, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το άνοιγμα που επιχειρούμε στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία θα φέρει και άλλο κόσμο. Ήδη έχουν έρθει αρκετοί αποδεικνύοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι έχουν ξεπεραστεί κακές νοοτροπίες του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε τους αιμοδότες, καθώς το αίμα δεν είναι κάτι που φτιάχνετε, δωρίζεται. θα έλεγα ότι την πρώτη μέρα η συμμετοχή των εθελοντών κινείται στα συνηθισμένα καλά επίπεδα. Επομένως θεωρούμε ότι θα μαζέψουμε σίγουρα 100 φιάλες αίματος και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τις 130».


Πηγή: ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου